Nieuwsoverzicht

woensdag 29 juli 2015

Margaret: "Zwanger worden als je tiener bent, dat is zichtbare schande."

Margaret (17) weet sinds 2012 dat ze hiv heeft. Ze heeft niet altijd eten, wat het lastig maakt om medicijnen in te nemen. Bij het eerste gesprek heeft ze last van malaria. Ze heeft een dochter van 1,5, Gloria. Het jonge meisje is niet hiv-positief, dankzij medicijnen tijdens de zwangerschap. 

Lees meer

 1. maandag 27 juli 2015 Belangrijkste belemmeringen voor kinder-hiv-zorg in Oeganda aangepakt

  In Oeganda hebben bijna 200.000 kinderen onder de 15 jaar hiv. Meer dan de helft van hen krijgt geen hiv-remmers. Elke dag worden er 43 kinderen met hiv geboren.

  Om een bijdrage te leveren aan het stoppen van de aidsepidemie onder kinderen is STOP AIDS NOW! gestart met een nieuw project in 5 Oegandese districten. Door de belangrijkste barrières voor kinder-hiv-zorg weg te nemen, moet het aantal baby’s dat met hiv geboren wordt afnemen. Terwijl het aantal kinderen met hiv dat levenslang behandeling krijgt en hierdoor een gewoon leven kan leiden toeneemt. 

 2. dinsdag 21 juli 2015 Advies WHO: testen op hiv, ook buiten de ziekenhuizen

  Wereldwijd weten naar schatting maar de helft van de mensen met hiv dat ze geïnfecteerd zijn met het virus. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO, moeten alle landen in de wereld een grotere inspanning leveren om het testen op hiv mogelijk en betrouwbaar te maken. Hiervoor zijn nieuwe richtlijnen opgesteld. De WHO adviseert landen dringend niet alleen hiv-testen aan te bieden in de ziekenhuizen, maar ook daarbuiten, in lokale zelfs tijdelijke centra, die toegankelijker zijn voor de mensen. Ook het zelf-testen op een hiv-infectie ziet de WHO in de nabije toekomst als een goede mogelijkheid. 

 3. vrijdag 17 juli 2015 Een jaar na MH17: STOP AIDS NOW! staat stil bij verlies collega’s

  Het is vandaag één jaar geleden dat vlucht MH17 van Malaysian Airlines neerstortte in Oekraïne. Daarbij overleden onze geliefde collega’s Pim de Kuijer, lobbyist, en Martine de Schutter, programmaleider van Bridging the Gaps. Met de vliegtuigramp verloor de organisatie ook drie dierbare collega’s en naasten uit het werkveld. Net als Pim en Martine was Joep Lange, één van de meest prominente internationale leiders in de aidsbestrijding, samen met zijn partner en collega Jacqueline van Tongeren op weg naar de Internationale Aids Conferentie in Melbourne. Ook van oud-collega Lucie van Mens, die haar carrière wijdde aan de bescherming van sekswerkers, de internationale aidsbestrijding en de promotie van het vrouwencondoom, hebben we  afscheid moeten nemen.  Vandaag staan het Aids Fonds,  STOP AIDS NOW! en Soa Aids Nederland stil bij dit enorme verlies, dat blijvend wordt gevoeld door de organisaties. 

Volg ons

Wat kun jij doen?

doneerStrijd mee tegen aids!
Doneer

Kom in actie

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief

STOP AIDS NOW! is een samenwerking van: Aids Fonds, Cordaid Memisa, Hivos, ICCO, Oxfam Novib

 • STOP AIDS NOW! en de Postcode Loterij