Nieuwsoverzicht

dinsdag 18 augustus 2015

Niemand weet dat Chris hiv heeft

‘Tricky’. Dat is het beste woord voor het universiteitsleven. Als ze weten dat je geen geld hebt willen ze seks van je. Mannen, vrouwen, het maakt niet uit. Ze nemen je mee uit eten, daarna ga je mee naar huis, en dan merk je dat ze het van je verwachten. En als het aan hen ligt zonder condoom.’

Lees meer

 1. woensdag 29 juli 2015 Margaret: "Zwanger worden als je tiener bent, dat is zichtbare schande."

  Margaret (17) weet sinds 2012 dat ze hiv heeft. Ze heeft niet altijd eten, wat het lastig maakt om medicijnen in te nemen. Bij het eerste gesprek heeft ze last van malaria. Ze heeft een dochter van 1,5, Gloria. Het jonge meisje is niet hiv-positief, dankzij medicijnen tijdens de zwangerschap. 

 2. maandag 27 juli 2015 Belangrijkste belemmeringen voor kinder-hiv-zorg in Oeganda aangepakt

  In Oeganda hebben bijna 200.000 kinderen onder de 15 jaar hiv. Meer dan de helft van hen krijgt geen hiv-remmers. Elke dag worden er 43 kinderen met hiv geboren.

  Om een bijdrage te leveren aan het stoppen van de aidsepidemie onder kinderen is STOP AIDS NOW! gestart met een nieuw project in 5 Oegandese districten. Door de belangrijkste barrières voor kinder-hiv-zorg weg te nemen, moet het aantal baby’s dat met hiv geboren wordt afnemen. Terwijl het aantal kinderen met hiv dat levenslang behandeling krijgt en hierdoor een gewoon leven kan leiden toeneemt. 

 3. dinsdag 21 juli 2015 Advies WHO: testen op hiv, ook buiten de ziekenhuizen

  Wereldwijd weten naar schatting maar de helft van de mensen met hiv dat ze geïnfecteerd zijn met het virus. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO, moeten alle landen in de wereld een grotere inspanning leveren om het testen op hiv mogelijk en betrouwbaar te maken. Hiervoor zijn nieuwe richtlijnen opgesteld. De WHO adviseert landen dringend niet alleen hiv-testen aan te bieden in de ziekenhuizen, maar ook daarbuiten, in lokale zelfs tijdelijke centra, die toegankelijker zijn voor de mensen. Ook het zelf-testen op een hiv-infectie ziet de WHO in de nabije toekomst als een goede mogelijkheid. 

Volg ons

Wat kun jij doen?

doneerStrijd mee tegen aids!
Doneer

Kom in actie

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief

STOP AIDS NOW! is een samenwerking van: Aids Fonds, Cordaid Memisa, Hivos, ICCO, Oxfam Novib

 • STOP AIDS NOW! en de Postcode Loterij