Nieuwsoverzicht | STOP AIDS NOW!

Nieuwsoverzicht

dinsdag 23 juni 2015

Dit is het moment om voor jongeren op te komen

Fambai Ngirande (voormalig countrymanager ICCO Zimbabwe):

“Jongeren met hiv worden in de aidsbestrijding in Zimbabwe niet voor vol aangezien. Politici denken dat dat wat voor volwassenen geldt ook voor jongeren geldt, maar dat is niet zo. Dat moet veranderen. Jongeren hebben hun eigen behoeftes en daar moeten ze voor opkomen. Het probleem is complex. Er is niet één passende oplossing.”

Lees meer

  1. vrijdag 29 mei 2015 Vroeg starten met behandeling zorgt voor aanzienlijk betere gezondheid bij mensen met hiv

    Mensen met hiv lopen  een veel lager risico op het ontwikkelen van aids of andere ernstige ziekten als ze eerder beginnen met  antiretrovirale behandeling. Dat blijkt uit nieuwe resultaten van een grootschalig internationaal onderzoek, uitgevoerd door het International Network for Strategic Initiatives in Global HIV Trials. Samen met gegevens uit eerdere studies waaruit blijkt dat antiretrovirale behandeling het risico van hiv-overdracht aan sekspartners aanzienlijk vermindert, ondersteunen deze bevindingen het vroeg aanbieden van behandeling voor mensen met hiv. Tot nu toe werd gewacht met de start van behandeling tot het aantal afweercellen was gedaald tot een bepaald niveau. De uitkomsten van dit onderzoek zullen naar verwachting van invloed zijn op de internationale richtlijnen voor de wijze waarop mensen met hiv worden behandeld.

  2. zondag 10 mei 2015 Eerste fase MaxART succesvol afgesloten

    STOP AIDS NOW! is sinds 2011 met een baanbrekend project actief in Swaziland, het land met het hoogste hiv-cijfer ter wereld. We dromen ervan aids een halt toe te roepen en met dit project komen we daar steeds dichterbij. Onlangs werden de resultaten van de eerste fase van het MaxART-project bekend. Ruim 90% van de mensen met hiv die volgens de huidige richtlijnen van de overheid behandeling met hiv-remmers nodig heeft, krijgt die ook.

  3. woensdag 29 april 2015 “Als ik niet zo lang met mijn geheim had rondgelopen was ik nu niet zo ziek geweest.”

    Hope komt bijna niet vooruit op haar roze slippers. Haar benen doen pijn, waarschijnlijk van de tuberculose. Ze ziet er sowieso ongelukkig uit met haar zwarte mutsje en schichtige blik. Hope gebruikt pas een week hiv medicatie. Daarvoor was ze aan het ontkennen — en heel erg ziek. 

Volg ons

Wat kun jij doen?

doneerStrijd mee tegen aids!
Doneer

Kom in actie

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief

STOP AIDS NOW! is een samenwerking van: Aids Fonds, Cordaid Memisa, Hivos, ICCO, Oxfam Novib

  • STOP AIDS NOW! en de Postcode Loterij