Nieuwsoverzicht

donderdag 1 oktober 2015

WHO dringt aan op onmiddellijke behandeling voor iedereen met hiv

Er moeten miljoenen meer mensen in de wereld behandeld worden met hiv-medicatie, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, die nieuwe richtlijnen heeft uitgegeven. Volgens de WHO moeten mensen onmiddellijk starten met hiv-remmers na hun diagnose, of ze nu ziek zijn of niet. Zelfs het preventief toedienen van hiv-medicatie aan risicogroepen wordt sterk aanbevolen door de WHO. Eén van de projecten van STOP AIDS NOW!,  MaxART in Swaziland, wordt door de WHO genoemd als een hoopvol praktijkvoorbeeld.

Lees meer

 1. STOP AIDS NOW!
  dinsdag 29 september 2015 We vergeten niemand!

  “We zullen niemand vergeten. We zullen niemand achterlaten”, dat zei VN Secretaris Ban Ki Moon op de VN Summit in New York, waar 193 regeringsleiders de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen tot 2030 met elkaar hebben vastgelegd. Die vormen de belangrijkste basis voor het ontwikkelingsbeleid voor de komende 15 jaren. De bestrijding van aids wereldwijd blijft één van de prioriteiten. 

 2. donderdag 10 september 2015 Kinderen willen niet meer met me spelen als ik mijn geheim vertel

  In Kenia ontmoeten we de 14-jarige Betty. Ze zorgt in haar eentje voor haar zieke vader. Haar moeder heeft hen verlaten toen ze hoorde dat Betty’s vader hiv heeft. “Ze bleek het zelf ook te hebben en is vorig jaar overleden. Ze is hier op het terrein begraven. Sinds 2011 weet ik dat ik ook hiv heb.”

 3. vrijdag 4 september 2015 Een maand met dit geheim rondlopen is lang genoeg

  Samira is 20 jaar, de oudste van vijf kinderen en het enige meisje. Ze woont bij haar moeder, haar vader is overleden. Ongeveer een jaar geleden stelde een vriendin van Samira voor om hen allebei te laten testen. Samira's uitslag was positief; zij had hiv.

Volg ons

Wat kun jij doen?

doneerStrijd mee tegen aids!
Doneer

Kom in actie

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief

STOP AIDS NOW! is een samenwerking van: Aids Fonds, Cordaid Memisa, Hivos, ICCO, Oxfam Novib

 • STOP AIDS NOW! en de Postcode Loterij