Nieuwsoverzicht

donderdag 23 april 2015

Het jaar 2014: STOP AIDS NOW! blikt terug.

STOP AIDS NOW! heeft haar online Jaarverslag 2014 gepubliceerd. Het kalenderjaar 2014 was voor de organisatie in veel opzichten uitzonderlijk. Het was een jaar van successen maar de organisatie zal zich 2014 vooral blijven herinneren als het jaar waarin de aidsbestrijding een enorme klap te incasseren kreeg. STOP AIDS NOW! verloor op 17 juli twee van haar medewerkers in de catastrofe met vlucht MH17 die ook aan andere bezielende leiders in de internationale aidsbestrijding het leven kostte.

Lees meer

  1. woensdag 15 april 2015 Jongeren voor jongeren in Malawi

    We zijn bij de jongerenclub in Mvugo, een klein dorpje in Malawi. Elke donderdagavond komen 25 kinderen en jongeren in de leeftijd 10 tot 25 jaar bij elkaar. Onder leiding van de peer educators – enkele jongeren uit de club die zijn opgeleid om voorlichting te geven over hiv en aids – wordt er gediscussieerd over hoe je jezelf het beste kunt beschermen tegen hiv en andere soa’s. Dat gaat vaak samen met theater en dans, waarin ook het thema hiv en aids wordt verwerkt. 

  2. vrijdag 10 april 2015 Eerste fase MaxART succesvol afgesloten

    STOP AIDS NOW! is sinds 2011 met een baanbrekend project actief in Swaziland, het land met het hoogste hiv-cijfer ter wereld. We dromen ervan aids een halt toe te roepen en met dit project komen we daar steeds dichterbij. Onlangs werden de resultaten van de eerste fase van het MaxART-project bekend. Ruim 90% van de mensen met hiv die volgens de huidige richtlijnen van de overheid behandeling met hiv-remmers nodig heeft, krijgt die ook.

  3. donderdag 9 april 2015 Aidsorganisaties willen minister Ploumen op de barricaden

    Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) moet internationaal de barricaden op om de levens van miljoenen mensen te redden en de groei van de hiv-epidemie te stoppen. Dat stelt STOP AIDS NOW! samen met acht andere organisaties verenigd in het Nederlandse Hiv/Aids Platform in een oproep. Donderdag presenteerden zij deze aan de minister tijdens een bijeenkomst in Den Haag.

Volg ons

Wat kun jij doen?

doneerStrijd mee tegen aids!
Doneer

Kom in actie

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief

STOP AIDS NOW! is een samenwerking van: Aids Fonds, Cordaid Memisa, Hivos, ICCO, Oxfam Novib

  • STOP AIDS NOW! en de Postcode Loterij